Кохезивни тейпове

  Кохезивният тейп е вид превръзка, която прилепва добре към собствената си повърхност, но не и към кожата, космите или други материали. Това го прави прави удобен за директно приложение върху окосмена кожата, без нежаланата и болезнена епилация при премахване. Този вид тейп не съдържа лепило и затова не оставя лепкави следи по кожата след премахването му. Благодарение на неговата разтегливост, той приляга плътно към релефа на тялото. Въпреки липсата на директно прилепване на тейпът към кожата, той осигурява изключително здрава фиксация. Веднъж поставен, кохезивният тейп не се разхлабва дори след часове на движение. Изграден от дишащ материал, водата и влагата не нарушават самозалепващите му свойства.
  Всички тези качества правят кохезивният тейп идеален за:
  • Бърза и здрава фиксация на превръзки
  • Прикрепване на шини
  • Стабилизиране на стави
  • Компресия и обездвижване
  • Фиксиране на кори и чорапи

  Различно ниво на компресия спрямо нуждата

  Кохезивните тейпове са изключително разтегателни. Те имат способността да удвоят своята дължина. Именно поради тази причина, чрез различната степен на разтягане при поставянето им се постига различно ниво на компресия. От една страна, тейпът може да се използва за превързване на лека контузия на пръста прилагайки много малко разтягане. От друга страна може здраво да пристегнете превръзка към кървяща рана.

   Много различни приложения

   Именно заради своята гъвкавост и приспособимост, този вид спортна лента набира все повече популярност в спортните среди. Пример за това е футболът, където от години футболисти на най-високо ниво използват кохезивни тейпове за фиксиране на корите и чорапите си, а вратарите ги използват за допълнителна опора и защита за китките и пръстите си

   Многократна употреба

   За разлика от другите видове тейп, кохезивният може да се използва многократно. Дори да направите грешка при поставянето му, може да го свалите и да започнете на ново.

    Веднъж поставен, кохезивният тейп ще ви осигури допълнителна опора, която ще ви предпазва от възникването на контузии. Приложението му при възникнали контузии намалява рискът от повторно нараняване и по този начин ускорява възстановяването.
    Статия на  Recovery Lab Bulgaria за off-line
    Прочетох и се съгласявам с Условия за ползване.
    Прочетох и се съгласявам с Правилата за поверителност.